top of page
Zoeken
  • lotte09

Ervaringen studenten najaar 2021

Vrijdag 14 januari 2022 hebben alle talenten van HYT hun eindpresentaties mogen geven. Het half jaar is voorbijgevlogen. Alle talenten hebben laten zien dat er hard gewerkt is en iedereen goed zijn best gedaan heeft. Om de ervaringen en herinneringen van deze talenten niet te vergeten en anderen te inspireren, hebben ze allemaal een stukje geschreven over hun ervaring bij HYT.


Nikki:

Ik heb mijn tijd bij HYT als positief en vooral leerzaam ervaren. HYT is meer dan alleen werken aan een stageopdracht. Er wordt ook aandacht besteed aan je persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt kansen die je normaal gesproken niet zou krijgen zoals meeloopdagen bij verschillende bedrijven en je werkt een dag in de week samen met leeftijdsgenoten van andere opleidingen. Dit maakt HYT in mijn ogen dan ook uniek. Ik heb tijdens deze stage heel veel geleerd. Het was mijn eerste stage en dit vond ik op het begin erg spannend. Toch voelde ik me al heel snel thuis en hierdoor werd het uitvoeren van mijn opdracht alleen maar makkelijker.


Esmee:

Ik heb Heusden Young Talent als enorm positief ervaren. De stage heeft me verschillende dingen geleerd. Niet alleen met betrekking tot mijn opleiding maar ook op persoonlijk gebied ben ik erg gegroeid. De bedrijfsbezoeken en de teambuilding activiteit zijn mij het meeste bijgebleven. Het was niet alleen een hele leerzame periode maar ook een leuke en gezellige.


Rob:

HYT is meer dan alleen je project afronden voor stage of het afstuderen. Er wordt namelijk veel tijd besteed aan je persoonlijke groei. Dit was voor mijzelf wel echt een eyeopener voor wat ik wilde gaan doen na het afronden van mijn studie.

HYT is uniek doordat er samengewerkt kan worden in multidisciplinaire teams. Hierin is het heel erg fijn geweest om met meerdere studenten naar vraagstukken te kijken binnen je project. Door deze vraagstukken voor te leggen ontstaan er discussies. Deze discussies leiden tot verschillende inzichten waarvan je met elkaar kan leren.


Olav:

Na afgelopen half jaar kan ik mij geen betere plek voorstellen om mijn afstudeeronderzoek uit te voeren dan bij Heusden Young Talent. Door de unieke omgeving waarin je wekelijks met stagiaires en afstudeerders van andere bedrijven samenkomt heb ik waardevolle input en hulp van de andere talents gekregen waardoor ik een beter resultaat heb kunnen neerzetten. Daarnaast was de samenwerk dag met andere talents altijd een dag in de week om naar uit te kijken omdat het ook een hoop gezelligheid meebrengt. Verder vond ik de kans om jezelf persoonlijk te ontwikkelen erg waardevol. Hierdoor ben ik erachter gekomen wat mijn sterke punten zijn maar wat vooral waardevol is geweest, is dat ik erachter ben gekomen wat mijn mindere eigenschappen zijn. Na afloop van dit half jaar kan ik zeggen dat er een groep, tussen zowel studenten als begeleiders, is ontstaan die elkaar hebben versterkt. Na mijn ervaring zou ik iedereen aanraden om ook stage te lopen /af te studeren bij HYT.


Tijn:

Het fijne aan Heusden Young Talent vond ik dat er altijd iemand is die jou met je probleem kan helpen. Door zowel de diverse bedrijven als de verschillende opleidingen van de stagiaires is er altijd wel iemand die jou kan helpen met je vraag. In mijn opdracht moest ik bijvoorbeeld het financiële plaatje berekenen maar hier heb ik met mijn studie (Werktuigbouwkunde) niet de meeste kennis van. Gelukkig kon een van de andere stagiairs die Bedrijfskunde studeert en hier meer verstand van had mij helpen.In het najaar van 2021 hebben deze talents twee bedrijven mogen bezoeken naast alle aangesloten bedrijven van HYT.

Zo zijn de talents op donderdag 28 oktober op bedrijfsbezoek geweest bij Hydro Extrusion Drunen. Hydro Extrusion Drunen is een bedrijf gespecialiseerd in het extruderen van lange aluminium profielen. Verder heeft Hydro Extrusion Drunen een aluminium recycle unit waarin van aluminium afval nieuw aluminium wordt gemaakt, het voordeel van aluminium is namelijk dat het onbeperkt te recyclen is. Bij Hydro Extrusion Drunen hebben de talents in hun nieuwe ‘Knowledge Centrum’ een presentatie gekregen, rondleiding gehad door de fabriek en van de stagiaires en studenten van Hydro Extrusion Drunen kunnen horen wat hun bijdragen binnen Hydro Extrusion Drunen is. Hydro Extrusion Drunen deelt samen met Heusden Young Talent hetzelfde belang om jong talent de kans te geven zich binnen gemeente Heusden te ontwikkelen. Het was een erg leerzame en interessante ochtend en hebben het afgesloten met een heerlijke lunch.
Daarnaast zijn de talents op woensdag 8 december op bedrijfsbezoek geweest bij de multinational Royal Kaak | Dough Technology gevestigd in Nieuwkuijk. Kaak Dough Technology is een bedrijf gespecialiseerd in het maken van machines voor deegproductie. De HR coördinator Amalia Schilders heeft de talents in de show/testruimte laten zien wat voor soort machines het bedrijf produceert. Vervolgens hebben de talents een rondleiding door de fabriek gekregen. Na de rondleiding hebben de talents hun ervaringen over Heusden Young talent gedeeld met Amalia en haar stagiaire Lieke om een beeld te geven wat Heusden Young Talent inhoudt. Voor de talents was het leuk en leerzaam om een multinational bedrijf te mogen bezoeken.81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page